Weblog 09-08-2021 : 

     

Weblog 09-08-21 :

Zoals ik al eerder schreef neem ik niet deel aan de wedstrijden. Ik heb dan ook geen duiven rondvliegen. En dat juist miste ik enorm. Dit heeft mij doen besluiten om een viertal jonge piepers aan te schaffen. Ik had ook mijn eigen piepers kunnen nemen maar deze waren allemaal gereserveerd voor diverse duivenmelkers. En te moeten wachten tot eind van de zomer had ik geen zin in en maar gestart met zoeken.

En warempel, ik kwam een viertal jonge duiven tegen waarvan de ouders rechtstreeks bij Frank Zwiers vandaan komen. Ik wist uiteraard dat hij een landelijk gerenomeerd marathonvlieger is. Ik heb dan ook zijn website eens doorgespit en wat een feest is het om de vele info te lezen. Prachtig opgezet met vele mooie foto's die met "mouse-over" tevoorschijn komen. Ik stond versteld van de vele kopprijzen en de kwaliteit van zijn duiven. Met her en der een vleug Jellema en Beens bloed er door heen.

Zie zijn website >>

Ik heb deze vier jonge duiven gekocht van John van Opdorp die rechtstreekse duiven heeft van Frank Zwiers. De jongsten (twee bontjes) zijn zo op het oog minder mooi dan de beide blauwen welke beiden plaatjes zijn en enorm goed in de hand. Maar we zullen het zien indien ze door de rui komen en wat niet onbelangrijk is of ik ze op het hok kan houden met alle risico's die er nu eenmaal zijn.

Ik heb de stambomen eens goed doorgenomen en eentje viel mij gelijk al op dat deze meer "Jellema bloed" in de aderen heeft stromen dan "Zwiers bloed". Wat te zeggen van "Dirke" , "Romée" , "Roman" , "Inteelt Saffier 337 (vader van Romée") , "Golden Future" , "Snelle Jelle" , "Miss Gijsje". Tja daar word ik blij van en zeker indien de grootmoeder "Aphrodite" is wat een halfzus is van "MG430" de wonderkweker.

"Aphrodite" is (groot)moeder van :
7e Dax 2320 d
8e NPO Cahors 1052 d
124e Agen 4679 d
186e Agen ZLU 3940 d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De twee krasbontjes, deze zijn ingeteeld naar "Le Bernard" wat een topvlieger was en nu een huidige kweker.

"Le Bernard" is tevens de vader van "Bernardinho" de 9e Nationaal Marseille 2021 ZLU tegen 4310 duiven.

Verder in de stamboom "Constance" wat het eerste jong is uit "Golden Future" en gelijk maar de 5e NPO

en 17e nationaal St. Vincent vliegt.

 

 

 

 

En toch uitwennen die hap........

Na een aantal dagen gewenning in hun nieuwe onderkomen, in de volière gezet en daarna op de klep. Na een week vlogen ze kleine rondjes en nu een viertal weken verder zijn ze iedere avond een uurtje uit het zicht en vliegen enorm. Ja dit miste ik zo hè na mijn "vliegtippler carrière". Ik realiseer me wel dat het plots kwijtraken zeker aanwezig is maar ik laat ze niet in de ochtend los met mooie blauwe luchten en de kans op duiven in de lucht. Wanneer ze echt beginnen te "trekken" zal het risicovol zijn maar het is niet anders. Er komen nog wat eigen gekweekte duifjes bij en dan heb ik tot volgend jaar wat te kijken. Maar kweken blijft de hoofdmoot. En vooral het kweken van duiven welke bij een ander topresultaten laten zien dat is mijn drijfveer. Met name is dit aantoonbaar uit mijn "Blauwe Benno" x kleindochter "New Laureaat". Dit jaar is dit gelukt met topklasseringen op Bordeaux en Dax. Op Cahors nog een topklassering die als grootvader mijn "Blauwe Benno" in de pedigree heeft staan.

 

Dit was het wel weer ...